top of page

Aan de basis van onze werk- en denkwijze staat respect en passie voor dier en natuur.

Deze basis is en blijft altijd ons speerpunt.

Net als veel consumenten willen wij weten wat we eten. Waar komt ons vlees vandaan, wat voor leven heeft het dier gehad? Het welzijn van een dier, de leefomstandigheden, de wijze van slachten en het ambachtelijk verwerken en verpakken zijn allemaal van invloed op de uiteindelijke smaak en kwaliteit van het vlees.

Vlees bevat voedingsstoffen die ons lijf goed kan gebruiken. Maar zeggen wij ook wel eens: "twee à drie keer per week vlees eten is wel genoeg." Alles met mate, want daardoor blijven mens, natuur en dier in balans. En als we dan vlees op het menu zetten, dan kiezen we heel bewust voor een smakelijk kwaliteitsproduct. Een product waarvan we weten dat ‘het’ goed zit en waar we een eerlijke prijs voor betalen. Duurzaam verantwoord vlees eten …. van de boer rechtstreeks naar de consument dat is vleesuiteerbeek dus. Korter kan de keten niet.

Onze dieren hebben een goed leven, kunnen zich vrij bewegen en krijgen goed voedsel. Voedsel zonder allerlei kunstmatige toevoegingen. Groeibevorderaars en hormonen zijn bij ons uit den boze. Antibiotica krijgen onze dieren alleen als het echt noodzakelijk is. Bovendien lopen ze zoveel mogelijk buiten (ongeveer 7 a 8 maanden). Daarmee dragen ze ook bij aan het behoud van ons fraaie cultuurlandschap (de koe hoort in het Hollandse landschap). Voor ons telt kwaliteit in plaats van kwantiteit. Kleinschalig en verantwoord boeren dus, en zeker heel belangrijk, respectvol slachten.

Dit gebeurt bij onze ambachtelijke slager Heinen in Zelhem. Wij hebben specifiek voor Slagerij Heinen gekozen omdat hier zeer humaan en respectvol met de dieren wordt omgegaan. Door deze werkwijze blijven de dieren rustig en stress vrij. Ook deze stress vrije werkwijze komt de kwaliteit van ons vlees zeker ten goede. Daarna gaat het vlees een week de koeling in om te “rijpen”. Dit rijpen maakt het vlees minder vocht houdend en wordt hierdoor malser. Pas als het vlees op z’n best is, wordt het versneden en vacuüm verpakt in 2-persoons porties. Het prachtig verpakte vlees wordt voorzien van een etiket met daarop het soort vlees, de bereidingswijze van dit specifieke stukje vlees en natuurlijk het identificatie nummer van ons dier.

Dit maakt het vlees dus 100% traceerbaar. En misschien vinden we nog eens een lokale ondernemer die dit concept

verder met ons wil uitwerken om een mooi STREEKPRODUCT neer te zetten. Suggesties zijn welkom!!

Met vleesuiteerbeek weet u wat u eet, namelijk puur rundvlees en niets anders.

bottom of page